Saturday 10 July 2010

Λεμονάδα!

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά.. όπως και η ζέστη.. οι διακοπές έχουν αρχίσει να έρχονται στο τέλος τους... δουλειά και διάβασμα μας περιμένει τις επόμενες εβδομάδες. Για αυτό χρειαζόμαστε έναν δροσιστικό σύντροφο για τις ζεστές ώρες τις ημέρας.
Ποιόν άλλον; μα φυσικά ένα ποτήρι φυσική σπιτική λεμονάδα!

Σήμερα λοιπόν καταπιάστικα με το project: Λεμονάδα. Θυμάμαι είχα ξαναφτιάξει πάλι στο παρελθόν, δεν θυμάμαι όμως καθόλου πότε και πώς...

Γενικά εγώ και η κουζίνα δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις, εκτός αν είναι ώρα φαγητού. :p

Anywayzz, έψαξα στο internet για συνταγές και βρήκα εδώ, την παρακάτω:

Συστατικά συνταγής
  • 4 λεμόνια
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη  
Οδηγίες συνταγής 
Ξύνουμε τα λεμόνια στον τρίφτη και προσθέτουμε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα, όπου έχουμε τοποθετήσει το νερό και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10- 15λεπτά ακόμα. Στο τέλος και αφού κρυώσει το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια.
Παίρνουμε ένα γυάλινο μπουκάλι και με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού και ενός χωνιού, βάζουμε μέσα το χυμό λεμονιού. Τέλος βάζουμε το μπουκάλι με το χυμό στο ψυγείο, όπου διατηρείται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες. Σερβίρεται σε μικρή δόση σε ποτήρι όπου προσθέτουμε και παγωμένο νερό.

Και ιδού τα αποτελέσματα!







No comments:

Post a Comment